Nuorten turvatalot auttavat myös poikkeustilanteessa

Nuorten turvatalot auttavat  myös poikkeustilanteessa

Nuorten turvatalot auttavat nuoria ja heidän läheisiään myös koronaviruksen aiheuttamassa poikkeuksellisessa tilanteessa. Toimintaan tehdään kuitenkin tilapäisiä muutoksia koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Nuorten turvatalojen toiminta siirretään mahdollisimman laajasti verkko- ja puhelinvälitteiseksi. Yksilö-, perhe- ja verkostotapaamiset käydään verkossa ja puhelimitse. Kotikäyntien sijaan tuemme nuoria verkon tai puhelimen avulla. Alueellinen toimintamme nuorten arjen ympäristöissä, kuten oppilaitoksissa ja nuorisotiloilla, keskeytetään toistaiseksi.

Nuorille tarkoitettu tilapäinen majoitus on avoinna

Nuoret ovat tervetulleita turvataloille, jos heillä ei ole flunssaa tai koronavirukseen viittaavia muita oireita. Ilmoitamme verkkosivuillamme ja sosiaalisessa mediassa, mikäli majoituksen aukioloihin tulee muutoksia.

Järjestämme koulutukset ja työnohjaukset virtuaalisesti verkossa. Muut koulutukset keskeytetään toistaiseksi.

Nuorilla on oikeus apuun ja tukeen

On ensiarvoisen tärkeää, että nuoret saavat nopeasti ja helposti tukea arkielämäänsä sekä keskusteluapua huolten ja kriisien käsittelyyn myös silloin kun yhteiskunnan tilanne on poikkeuksellinen.

Panostamme nuorten tukemiseen erityisesti verkossa sekä osana turvatalojen yksilö-, perhe- ja verkostotyötä että Sekasin-chatissa, joka on avoinna arkisin klo 9-24 ja viikonloppuisin klo 15-24. Rohkaisemme yhteistyökumppaneitamme mukaan nuorten kohtaamiseen ja auttamiseen verkkovälitteisesti.

Autetaan ja tuetaan toisiamme!

Ota yhteyttä Nuorten turvataloon

Sekasin-chat 12-29-vuotiaille nuorille: https://sekasin.fi