Karanteenikirjoituksia Tampereelta

Kevään 2020 poikkeusolot kohdistuvat yli 70-vuotiaisiin aivan erityisellä tavalla. Karanteenikirjoituksia Tampereelta -kirjoituskilpailun tarkoituksena on koota talteen ja jaettavaksi yli 70-vuotiaiden tamperelaisten elämänviisautta ja kokemuksia oman hyvinvoinnin ylläpidosta ja vahvistamisesta elämän erilaisissa vaikeissakin vaiheissa.

Kirjoituskilpailun aihe:
Luonto ja oma hyvinvointi

Kirjoita tai sanele läheisellesi tai avustajalle runo tai muu lyhyt kertomus tilanteesta tai kokemuksesta elämäsi varrella, jolloin luonto on vahvistanut tai tukenut hyvinvointiasi. Luonto voi tässä tapauksessa tarkoittaa mitä tahansa viherympäristöä tai luontokokemusta: metsää, puistoa, mökkirantaa, parveke- tai sisäpuutarhaa, tai vaikkapa luonto-ohjelmia ja luontoon liittyvää kirjallisuutta ja taidetta.

Aikataulu: Kirjoituksia voi lähettää 14.4.–19.6.2020 välisenä aikana.
Kilpailun tulokset julkaistaan syyskuussa 2020 Kumppanuustalo Arttelissa järjestettävässä tapahtumassa.

Kilpailun säännöt:
-Osallistujan tulee olla 70 vuotta täyttänyt tamperelainen.
-Kilpailuun hyväksytään runoja, tarinoita ja muita lyhyitä kertomuksia.
-Kirjoituksen pituus voi olla enintään kaksi A4 arkkia.
-Kirjoitus voi olla käsin kirjoitettu tai tulostettu. Kilpailuun hyväksytään myös läheisen tai avustajan kirjoittama saneltu runo tai kertomus.
-Jokainen osallistuja voi osallistua enintään kahdella eri kilpailutekstillä.

Tekstit lähetetään joko sähköisenä sähköpostilla suvi@markkumatkaava.fi
tai postitse osoitteeseen Karanteenikirjoituksia Tampereelta/Markku-hanke, Kumppanuustalo Artteli, Salhojankatu 42, 33500 Tampere.
Kirjoituksen voi jättää myös kirjekuoressa suoraan Kumppanuustalo Arttelin postilaatikkoon.
Muista liittää mukaan kirjoittajan tai sanelijan nimi tai nimimerkki sekä Ilmoita myös mahdollinen halukkuutesi osallistua tapahtumaan oman tekstin esittäjänä.

Kilpailun tulos julkaistaan syyskuussa 2020 Kumppanuustalo Arttelissa järjestettävässä tapahtumassa. Kirjoituksia ei arvioida niinkään tekstien kirjallisen tason tai kirjoittajan teknisten taitojen perusteella, vaan etsimme ennen kaikkea koskettavia ja lukijoita puhuttelevia kirjoitelmia.

Lukijaraadin jäsenet julkaistaan kevään aikana. Kolme koskettavinta tekstiä palkitaan ja tapahtuman yhteydessä on mahdollisuus päästä esittämään oma tekstinsä laajemmalle yleisölle. Kilpailun voittaja saa halutessaan palautetta myös muista vuosien varrella pöytälaatikkoon kertyneistä teksteistään ja mahdollisuuden esim. oman runokokoelman työstämiseen sanataiteen ammattilaisen ohjauksessa.

Järjestäjät: Markku-hanke, Nääsville ry, Arvokas vanhuus Arva ry, Elämänlanka-hanke