Lähellä.fi palvelee pian myös puhelimitse

Lähellä.fi palvelee pian myös puhelimitse

Poikkeusaika sai pirkanmaalaiset järjestöt huolestumaan kuntalaisten hyvinvoinnista ja siitä, tavoittaako järjestöjen tarjoama apu heidät. Etenkin monet riskiryhmäläiset eivät käytä internetiä, eivätkä näin ollen voineet hyödyntää verkosta löytyviä palveluita.

Huoli poiki Artteli-kumppanuusyhdistyksessä hankeidean; nyt jos koskaan olisi hyvä kehittää monikanavaista viestintää järjestöjen tarjoamasta tuesta ja tehostaa kunnan ja yhdistysten välistä yhteistyötä. Ilokseni voin nyt kertoa, että Artteli-kumppanuusyhdistys sai Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta puolivuotisen rahoituksen tätä tehtävää varten.

Artteli-kumppanuusyhdistyksen saama avustus mahdollistaa sen, että jatkossa Lähellä.fi laajenee Lähellä-keskukseksi, jossa kuntalaisia, yhdistyksiä ja sotealan ammattilaisia palvelee verkkopalvelun lisäksi joka arkipäivä ohjaava puhelin. Puhelimessa avun tarvitsijalle etsitään sopiva järjestön tuki tai toiminta ja ohjataan hänet sen pariin. Puhelimessa voidaan myös opastaa Lähellä.fi-palvelun itsenäisessä käytössä. Verkkosivulta löytyvää tietoa järjestöjen tarjoamasta tuesta tullaan jakamaan jatkossa myös paperiesitteiden muodossa, jolloin se saavuttaa yhä useamman kuntalaisen.

Toivoa saattaa, että Suomessa pahin koronatilanne on jo takanapäin. Samalla kun nautimme kesän helteistä ja rajoitusten purkamisesta, voivat asiantuntijat kuitenkin vain arvioida, millainen koronatilanne on syksyllä. On tilanne syksyllä minkälainen tahansa, on tehostettu viestintä järjestöjen tarjoamasta tuesta avuksi meille kaikille. Nyt ja huomenna. Erityisen tärkeää se on niille kuntalaisille, joilta koronakevät vei jo entisestään vähäiset voimavarat ja joille elpyminen vaatisi erityistä tukea. Nyt meillä on tähän aiempaa enemmän työkaluja.

Lähellä-keskuksen puhelinpalvelu aukeaa 3.8. numerossa 050 323 3773 ja on auki ma-ke 8-13 ja to-pe 14-19. Voit olla yhteydessä myös WhatsAppin kautta.

Aurinkoisia kesäpäiviä toivottaen,

Essi Katila, Apu on lähellä –hanke, 045 277 4607, essi.katila@artteli.fi