Tampereella vietetään keskiviikosta 14.10. keskiviikkoon 21.10. Asunnottomien yö –viikkoa.

Tampereella vietetään keskiviikosta 14.10. keskiviikkoon 21.10. Asunnottomien yö –viikkoa.

Asunnottomien yötä on vietetty vuodesta 2002 lähtien YK:n kansainvälisenä köyhyyden ja syrjäytymisen poistamiseen keskittyvänä päivänä lokakuun 17. päivä. Tapahtuma on tänä vuonna peruttu monilla paikkakunnilla koronatilanteen vuoksi kokonaan. Helsingissä tapahtuma järjestetään virtuaalisena. Tampereella yhden suuren yleisötapahtuman sijasta tapahtumat ja toiminta on hajautettu viikon ajalle.

– Järjestimme keväällä perinteisen Voi hyvin –päivän teemaviikkona juuri kesäkuun alussa, kun koronakevään rajoituksia ryhdyttiin purkamaan. Saimme tästä hyviä kokemuksia, joiden turvin pystymme järjestämään Asunnottomien yönkin teemaviikkona, vastuullisesti ja turvallisesti, toteaa Tero Hannula Tampereen Asunnottomien yö –viikkoa koordinoivasta Artteli-kumppanuusyhdistyksestä

Tapahtumien yleisömäärää rajoitetaan ja niissä noudatetaan tiukkoja hygieniasuosituksia.

Kumppanuustalo Arttelissa on viikon ajan vaatteiden- ja hygieniatarvikkeiden jakoa sunnuntaita lukuun ottamatta joka päivä. Lisäksi viikon aikana annetaan talous- ja asumisneuvontaa ja välitetään tietoa järjestökentän avusta ja tuesta. Viikon järjestävät yhteistyössä Tamperelaiset sosiaalialalla toimivat järjestöt. Jaettavat tuotteet on saatu lahjoituksina yksityisiltä ihmisiltä ja yrityksiltä.

Asunnottomien yön teemana on tänä vuonna Oma koti hurjan kallis. Tapahtumissa nostetaan esiin asumis- ja velkaneuvontaa eli annetaan käytännön apua ja neuvoja, miten toimia asunnottomuusuhan alla, miten pysäyttää velkaantumisen kierre ja miten päästään omaan elämäntilanteeseen sopivaan asuntoon kiinni. Koronakriisin seurauksena moni on tilanteessa, ettei enää selviä vuokranmaksuista, asuntolainoista ja asumiskustannuksista, koska esimerkiksi työpaikka tai oma yritys ovat voineet mennä alta.

-Korona asettaa haasteensa ihmisten kohtaamiselle, mutta avun tarve ei ole kadonnut minnekään. Koronaa tai ei, jokainen tarvitsee suojaa, vaatteita, lämpöä ja ravintoa, ja varmasti vähän apuakin, sanoo Tero Hannula.

Asunnottomien yö -kansalaisliike tukee jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon, omaan kotiin. Asunnottomien yö on yksi suurimmista sosiaali- ja terveysalan vuosittaisista tempauksista ja on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

Tutustu viikon ohjelmaan täällä.

Lisätietoja:

Tampereella:
Talo- ja markkinointivastaava
Tero Hannula
Artteli-kumppanuusyhdistys,
tero.hannula@artteli.fi, 050 447 1030

Valtakunnallisesti:
Asunnottomien yön tiedottaja
Erja Morottaja
Vailla vakinaista asuntoa ry
044 773 4700, erja.morottaja@vvary.fi