Vapaaehtoisuus, vertaisuus, osallisuus, hyvinvointi – 16. Miesten Viikko 2.-8.11.2020

Vapaaehtoisuus, vertaisuus, osallisuus, hyvinvointi – 16. Miesten Viikko 2.-8.11.2020

Kuudestoista vuosittainen Miesten Viikko toteutetaan jälleen isänpäivään päättyvällä viikolla marraskuussa.

Vapaaehtoisuus on vertaistoiminnan kivijalka – ilman vapaaehtoisia ei olisi toimintaakaan. Vertaisuus ja vertaisryhmät tuottavat osallisuutta, liittymisen pintoja ja kuulumisen tunteita. Ja nämä puolestaan tuottavat toimintaan sitoutumisen lisäksi vahvan perustan hyvinvoinnille.

Miehet ovat tilastojen valossa varsin aktiivisia vapaaehtoistoimijoita. Usein kuitenkin kuulee, että psyykkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin tähtäävässä vapaaehtois- ja vertaistoiminnassa on pulaa miesvapaaehtoisista.

Siis minkälainen toiminta kiinnostaa ja innostaa miehiä? Miten saada miehet mukaan? Miesten Viikon kunniaksi etsimmekin hyviä käytäntöjä, kokemuksia ja ideoita miesten vapaaehtois- ja vertaistoimintaan. Keskusteluun voi osallistua somessa käyttämällä tunnistetta #miestenviikko tai kirjoittamalla suoraan Miesten Viikon Facebook -seinälle.

Haaste

Miesten Viikon perinteeseen kuuluu, että yhteiskuntamme toimijat haastetaan mukaan huomioimaan teemaviikko tavalla tai toisella toiminnassaan. Mikäli haluatte maininnan omasta tarjonnastanne Miesten Viikon ohjelmaan, käykää täyttämässä tapahtumailmoituslomake sivuilla www.miestenviikko.fitai lähettäkää tietoa tapahtumasta osoitteeseen miestenviikko@miessakit.fi.

Ohjelma on katsottavissa tapahtumakalenterissa Miesten Viikon sivustolla ja Facebookissa.

Tervetuloa mukaan tukemaan miehiä muuttuvassa yhteiskunnassamme!

www.miestenviikko.fi | facebook.com/MiestenViikko | twitter.com/MViikko

Mikämies! goes Pyynikin tapahtumakuva Pyynikin portaista

Mikämies! goes Pyynikki lauantaina 7.11. klo 12-15

Tampereella järjestetään Miesten Viikolla koko perheen ulkoilutapahtuma Mikämies! goes Pyynikki. Kaikille avoimessa ja maksuttomassa tapahtumassa liikutaan, puhutaan, syödään, nautitaan luonnosta ja pidetään huolta turvaväleistä. Tulethan paikalle vain terveenä ja maskien käyttö on sallittua. Kyseessä on koko perheen ulkotapahtuma, joten muistetaan myös sään mukainen pukeutuminen.

Lue lisää tapahtumasta