Pirkanmaan sote-järjestöfoorumin terveiset

Pirkanmaan sote-järjestöfoorumin terveiset

Pirkanmaan ensimmäinen sote-järjestöfoorumi järjestettiin tiistaina 15.12. Tilaisuuden aiheena oli sosiaali- ja terveysjärjestöjen tulevaisuus ja osallistuminen Pirkanmaan sote-uudistukseen. Tilaisuuden järjestämisestä vastasivat Artteli-kumppanuusyhdistys ja Pirkanmaan liitto.

Tilaisuudessa puhuivat STEA:n erityisasiantuntija Heikki Vaisto, Pirkanmaan liiton sote-muutosjohtaja Jaakko Herrala, PSHP:n ylilääkäri Maarit Varjonen-Toivonen sekä Pakolaisnuorten tuki ry:n toiminnanjohtaja Meri Kianto. Tilaisuuden avasi Arttelin toiminnanjohtaja Nina Lindberg. Puhujien diaesitykset löytyvät tämän uutisen alaosasta. Alaosasta löytyy myös linkki palautelomakkeeseen.

Tilaisuuden puheenvuoroissa korostuivat järjestöjen ja julkisen sektorin yhteistyö tärkeys muuttuvassa toimintaympäristössä sekä järjestöjen toimintaan liittyvät tulevaisuuden haasteet, kuten rahoituksen epävarmuus ja sen vaikutukset.

Järjestöjen rooli Pirkanmaan sote-uudistuksessa on haluttu tuoda osaksi rakenteita ja mahdollisuudet osallistua uudistuksen valmisteluun toteutuvat erilaisten työryhmien ja sote-järjestöfoorumin muodossa. Pirkanmaan sote-hankkeiden ohjausryhmässä on yksi varsinainen järjestöedustaja ja tällä hetkellä ohjausryhmään haetaan varajäseniä järjestöistä. Ehdotukset jäsenistä voi lähettää Arttelin Nina Lindbergille 11.1. mennessä (nina.lindberg@artteli.fi). Lisäksi yritysyhteistyöryhmään haetaan 2-3 järjestöedustajaa palveluntuottajajärjestöistä 31.1. mennessä (esitykset jaakko.herrala@pirkanmaa.fi).

Seuraava sote-järjestöfoorumi järjestetään 25.2. klo 9-11. Tilaisuudessa perustettiin tiedotuslista tiedottamaan foorumia koskevista asioista ja muista ajankohtaisista järjestö-maakuntayhteistyöhön liittyvistä teemoista. Mukaan tiedotuslistalle voi ilmoittautua verkkolomakkeen kautta.

 

Tilaisuuden diaesitykset

STEA esitys 15122020 Heikki Vaisto

Järjestöfoorumi Herrala Jaakko

HYTE PirSOTEssa 20201215 Maarit Varjonen-Toivonen

Järjestönäkökulma Soteen Meri Kianto

Sote-järjestöfoorumi 15.12. Nina Lindberg

 

Olitko mukana sote-järjestöfoorumissa? Kerro palautteesi ja toiveesi tuleville tilaisuuksille verkkolomakkeen kautta.