Tiedote: Kumppanuustalo Artteli tarvitsee uudet tilat jo tänä vuonna 

Tiedote: Kumppanuustalo Artteli tarvitsee uudet tilat jo tänä vuonna 

Tampereen Tammelassa toimiva järjestötalo ja avoin kohtaamis- ja toimintapaikka Kumppanuustalo Artteli etsii uusia tiloja. Viime vuoden lokakuussa käynnistyi kaavamuutosprosessi, jonka tarkoituksena on muuttaa Arttelin vuokraama kiinteistö asunnoiksi. Tilatarve tulee ennakoitua nopeammin, koska vuokranantajan arvioiden mukaan kaavamuutosprosessi valmistuu jo tämän vuoden lopulla.

Kumppanuustalo Arttelissa on kuukausivuokralla tällä hetkellä 17 sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan yhdistystä, järjestöä tai säätiötä. Lisäksi Arttelin tuntivuokrattavia kokous- ja harrastustiloja vuokraa yli 100 yleishyödyllistä yhteisöä vuosittain. Talo on myös kaikille avoin kohtaamispaikka, jossa kuka tahansa voi saada tukea arjessaan, tavata ihmisiä ja viettää aikaa.

Kumppanuustalo Arttelia ylläpitävä Artteli-kumppanuusyhdistys teki alkuvuoden aikana kyselyn, jossa kartoitettiin nykyisten vuokralaisten kiinnostusta uusiin tiloihin. Miltei jokainen tällä hetkellä vuokralla oleva yhteisö on halukas siirtymään yhdessä uusiin tiloihin. Kaiken kaikkiaan tilatarve on noin 2000-2500 neliömetriä.

”Järjestöjen toiminnan keskiössä on ihmisten kohtaaminen, ja Arttelin kaltaiselle kaikille avoimelle talolle on todella suuri tarve kasvavassa kaupungissa. Järjestöjen halukkuus siirtyä yhdessä uusiin tiloihin kertoo siitä, että Artteli koetaan tärkeänä yhteisönä ja onnistuneena tapana tehdä yhteistyötä yleishyödyllisten yhteisöjen kesken. Myös tarve edullisille harrastus- ja kokoustiloille on suuri”, sanoo Kimmo Kumlander, Artteli-kumppanuusyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja.

”Uusien tilojen kartoitus on aloitettu jo loppuvuodesta ja nyt tiedämme myös vuokralaistemme tilatarpeet. Tampereen kaupunkia on tiedotettu tilanteesta ja apulaispormestarit Jaakko Stenhäll ja Johanna Loukaskorpi ovat olleet Arttelin tukena. Olemmekin saaneet valtavasti tukea läpi puoluekentän valtuuston puheenjohtajaa myöten, mistä olemme erittäin kiitollisia. Toivomme että jatkossa kaupunki voisi olla Arttelin vuokranantaja, mutta pysymme toki avoimena myös muille vaihtoehdoille”, sanoo Nina Lindberg, Artteli-kumppanuusyhdistyksen toiminnanjohtaja.

Uusilta tiloilta toivotaan keskeistä sijaintia ja esteettömyyttä. Toiminta olisi tärkeä saada ainakin osittain katutasolle, helposti löydettäväksi ja saavutettavaksi. Yleishyödyllisenä yhteisönä Artteli toivoo myös kohtuullista vuokratasoa ja vuokranantajaa, joka pitää arvossa yleishyödyllistä toimintaa, ihmisten osallisuutta ja pitkäaikaista kumppanuutta.

Lisätietoja 

Nina Lindberg
Artteli-kumppanuusyhdistys ry
p. 050 308 5639
nina.lindberg@artteli.fi