Hivpointin rahoitus pienenee – toiminta supistuu ja henkilöstö vähenee

Hivpointin Tampereen ja Oulun toimipisteet suljetaan

Hivpointin toimipisteet Tampereella ja Oulussa joudutaan sulkemaan. Matalan kynnyksen hiv-pikatestaus- ja seksuaalineuvontapalvelut sekä hiv-positiivisille suunnatut tuki- ja kriisipalvelut lopetetaan Tampereella maaliskuun lopussa ja Oulussa vuoden 2021 lopulla. Hiv-positiivisten tukipalveluihin ja neuvontaan kehitetään etäratkaisuja, jotta palveluja voidaan tarjota valtakunnallisesti Helsingin toimipisteestä käsin. Myös Oulun, Pohjois-Suomen ja Pirkanmaan alueellinen vaikuttamis- ja verkostotyö sellaisenaan päättyy helmikuun lopussa. Valtakunnallisesta verkostotyöstä terveydenhuollon yksiköiden ja ammattilaisten kanssa vastaa jatkossa Helsingin toimipisteessä työskentelevät asiantuntijat.

Nuorten seksuaaliterveyden edistämistyö lakkautetaan

Nuorille suunnatun seksuaaliterveyden edistämistyön keskiössä on ollut nuorten seksitautien ehkäisy ja kondomin käytön edistäminen. Siihen on kuulunut mm. justwearit.fi-sivusto, sosiaalisen median kanavia sekä nettineuvonta- ja chat-palveluja, työpajoja, nuorisotilavierailuja ja tapahtumia, joissa on jaettu tietoa seksitaudeista. Viime vuosien aikana vaikuttamistyö on kohdistunut kasvatus-, opetus- ja nuorisoalan ammattilaisten kouluttamiseen ja seksuaalikasvatusmateriaalin tuottamiseen. Rahoitusleikkausten myötä työmuoto joudutaan lakkauttamaan, mikä tarkoittaa nuorille suunnattujen kanavien sulkemista ja kasvatusalan ammattilaisille suunnatun koulutustoiminnan lopettamista.
Työmuodossa tuotetut materiaalit löytyvät jatkossakin Hivpointin nettisivulta:
Nuorille suunnattua tietoa seksistä, seksitaudeista ja ehkäisystä
Seksuaalikasvatusmateriaalit ammattilaisille
Seksuaalikasvatusmateriaaleja voi tilata Pointshopping-verkkokaupasta täältä >>

Hivpointin Helsingin toimipiste muuttaa Kalasatamaan

Hivpointin Helsingin toimipiste muuttaa Kalasatamaan osoitteeseen Hermannin rantatie 2 B. Uusi toimipiste avaa ovensa asiakkaille keskiviikkona 24.3.2021. Hivpointin hiv-pikatestaus ja muut tuki- ja neuvontapalvelut toimivat 18.3. saakka normaalisti vanhassa osoitteessa Unioninkatu 45 K.
Matalan kynnyksen hiv-pikatestauspalvelut Helsingin toimipisteessä jatkuvat, koska Helsingin kaupunki on lähtenyt rahoittamaan toimintaa.

Lue lisää Hivpointista: https://hivpoint.fi/