Lähellä-blogi: Liikunnasta iloa

Lähellä-blogi: Liikunnasta iloa

Olemme kuuden sosionomiopiskelijan ryhmä Tamkista ja olemme työstäneet kansalaisneuvonta-projektia Lähellä-kokonaisuudessa. Kirjoitamme nyt blogia ajankohtaisista aiheista maaliskuun loppuun asti.

Kevät on tulossa kovaa vauhtia ja lumet sulavat. Valo lisääntyy joka päivä. Näin koronatilanteen vallitessa ihmisiä kehotetaan olemaan kotona. Mutta onneksi on mahdollisuus liikkua ulkona ja nauttia kevätsäästä. Kun valoisuus lisääntyy, mielikin voi hyvin ja aurinko houkuttelee monia ulkoilijoita ulos liikkumaan. Monet tekevät kotona etätöitä ja ovat työpäivän sisällä. Työpäivän jälkeen onkin hyvä lähteä ulos haukkaamaan happea.

Jo viime vuonna koronatilanteen pahentuessa yleistyi kotitreenit ja tuli paljon vinkkejä ja ohjelmia kotona treenaamiseen. Kotitreenaus on edelleen pinnalla, vaikka kuntosalit ja muut liikuntapaikat ovat olleet jonkin verran auki vuoden aikana. Edelleen osa kuntosaleista pitää ovensa avoinna mutta onneksi kotonakin pääsee treenaamisen makuun. Internetin ihmeellisestä maailmasta löytyy paljon niin maksullisia kuin ilmaisia ohjeita kotona liikkumiseen. Osassa voi tarvita välineitä mutta ilmankin pärjää.

Ulkona lumet sulavat kovaa vauhtia ja ulkonakin on kiva liikkua. Juokseminen helpottuu, kun tiellä ei ole lunta ja jäätä ja pyörätkin voi ottaa esiin. Liikunta tuottaa iloa ja virkeyttä arkeen, auttaa jaksamaan ja parantaa terveyttä. Liikunta samalla ylläpitää fyysistä terveyttä ja olisikin hienoa, jos jokainen ihminen liikkuisi edes vähän. Hyötyliikunta on oiva tapa liikkua, mutta monilla se saattaa jäädä hyvin vähäiseksi. Pääasia on kuitenkin se, että liikkuu sen verran mitä tykkää ja saa siitä hyvän mielen. Itseään ei kannata pakottaa liikkumaan ajatuksena, vaikka monta kilometriä, vaan liikkuu sen verran minkä kokee hyväksi. Jo pieni kävelylenkki tuo virtaa päivään.

Tämä oli viimeinen meidän Tamkin sosionomiopiskelijoiden blogiteksti. Haluamme toivottaa kaikille hyvää kevättä ja tulevaa kesää!

Toivoo

Maiju, Carita, Tomi, Inka, Katja ja Henna

Lähellä-keskus palvelee sinua jatkossakin ma-ke 9-14 numerossa 050 323 3773.

Ollaan yhteydessä!