Pirkanmaan sote-järjestöfoorumin 17.5. kuulumisia

Pirkanmaan sote-järjestöfoorumin 17.5. kuulumisia

Pirkanmaan sosiaali- ja terveysjärjestöille tarkoitettu järjestöfoorumi kokoontui torstaina 17.5. Teamsin kautta.

Tilaisuudessa kuultiin ajankohtaisia asioita Pirkanmaan sotesta sote-muutosjohtaja Jaakko Herralalta ja järjestöjen sote-muutostukikokonaisuudesta Niina Salo-Lehtiseltä. Tilaisuudessa käytiin läpi lisäksi uudistuksen hankesalkkujen tilannetta järjestöyhteistyön näkökulmasta.

Anu Vähäniemi (Pirkanmaan liitto) esitteli perustason päihde- ja mielenterveyspalveluiden vahvistamisen työpakettia. Kia Koivusilta (Pirkanmaan liitto) ja Anne Mikkola (Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry) kertoivat ehkäisevän päihdetyön suunnittelutyökalusta yhteistyön tukena. Digipalvelujen maakunnallisesta kehittämisestä kertoi puolestaan Birgitta Niskanen (Pirkanmaan liitto).

Hankesalkkujen esittely jatkuu seuraavassa järjestöfoorumin tapaamisessa. Järjestöjen näkökulmasta tuleva syksy tulee olemaan tärkeä uudistuksessa  tehtävän yhteistyön kannalta. Syksyn aikana perustetaan uusia työryhmiä, joihin tullaan pyytämään myös järjestöjen edustajia. Tästä tiedotetaan lisää heti, kun tarkempaa tietoa on saatavilla.

Seuraava sote-järjestöfoorumi järjestetään 31.8. klo 13 Teamsin välityksellä.

Tilaisuuden diaesitykset

Jaakko Herralan diaesitys

Niina Salo-Lehtinen ajankohtaista Muutostuesta

Anu Vähäniemi perustason PMT

Kia Koivusilta_Anne Mikkola EPT-taulukkotyökalu

Birgitta Niskanen Digipalvelut

 

Sote-järjestöfoorumin tiedotuslistalle voi ilmoittautua verkkolomakkeen kautta. Tiedotuslistan kautta saat tietoa sote-järjestöfoorumeista sekä muista ajankohtaisista asioista liittyen Pirkanmaan sote-asioihin.