OLKA®-toiminta on nyt Tampereella!

OLKA®-toiminta on nyt Tampereella!

OLKA® on koordinoitua  järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaaloissa ja myös rekisteröity tuotemerkki, joka antaa toiminnalle raamit. OLKA toimii Suomessa jo 18 paikkakunnalla aina yhteistyössä koordinoivan järjestön ja sairaalan kanssa. Tampereella yhteistyötä tekevät Artteli -kumppanuusyhdistys ry sekä Tampereen yliopistollinen sairaala.

OLKA®-piste sijaitsee Taysn keskussairaalan uudesta pääaulasta vanhaan pääaulaan tultaessa. Pisteen avajaiset on tarkoitus järjestää elokuun lopulla ja ensimmäisten sairaalavapaaehtoisten kouluttaminen aloitetaan syyskuussa. Syksyn teemapäiviä ja ajankohtia suunnitellaan jo nyt. Suunnitteluun liittyen järjestöt ja yhdistykset voivat olla yhteydessä suoraan järjestötoiminnan koordinaattoriin Katariina Hämäläiseen p. 050 501 0727, katariina.hamalainen@artteli.fi.

Vapaaehtoistyö on tärkeä osa OLKAn toimintaa. OLKAn vapaaehtoiset tullaan kaikki haastattelemaan sekä valmentamaan sairaalan toimintaympäristössä toimimiseen. Tervetulleita ovat kaikki halukkaat! Vapaaehtoisella ei tarvitse olla aiempaa kokemusta tai yhdistystaustaa, mutta OLKAn vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua myös vapaaehtoistoiminnan konkarit eri järjestöistä. OLKAn vapaaehtoisena voit toimia hyvin monenlaisissa tehtävissä esimerkiksi aula-avustajana, juttukaverina, leikkikaverina tai muissa tehtävissä, jotka voidaan yhdessä räätälöidä vapaaehtoisten ja sairaalan toiveiden mukaisesti. Vapaaehtoistyö- ja vertaistukija-asioissa olethan yhteydessä vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Osku Timoseen p. 045 277 4617, osku.timonen@artteli.fi. Toivo- vertaistukija koulutukset tulevat toteutumaan myös loppuvuoden aikana ja Helmi- palveluun liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä OLKAn työntekijöihin.

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Osku on monille tuttu järjestökentän toimija. Osku on myös itse käynyt kokemustoimijakoulutuksen. Oskulle tärkeää ovat vaikuttamistyö sekä yhdenvertaisuus. Järjestökoordinaattori Katariina on sosiaalialan ammattilainen (YAMK) ja hänellä on laaja kokemus lasten, nuorten ja perheiden palveluista. Katariinalle tärkeää on kehittäminen sekä ihmisten yhdenvertainen kohtaaminen.

OLKAn Osku ja Katariina tekevät työtä positiivisella asenteella ja innostuneisuudella. Tärkeää on heikoimmassa asemassa olevien ihmisten äänen esilletuominen sekä kaikkien ihmisten tasavertainen kohtaaminen. Toivomme avointa ja kynnyksetöntä yhteistyötä, jotta saamme järjestöjen toiminnan sekä vapaaehtoistyön näkyväksi sairaaloissa. Otathan yhteyttä tai tule moikkaamaan. Meidät tavoitat niin puhelimitse, sähköpostilla kuin sosiaalisen median kanavien kautta. Instagram ja Facebook: OLKA Pirkanmaa.