Kumppanuustalo Artteli löysi uuden kodin Hepokatista

Kumppanuustalo Artteli muuttuu lokakuun alusta alkaen amurilaiseksi, kun toiminta siirtyy nykyisistä tiloista Tammelan Salhojankadulta Amurin Mustanlahdenkadulle. Uudet tilat ovatkin monelle tamperelaiselle jo entuudestaan tutut: osoitteessa sijainnut Hepokatti on tanssittanut monia tamperelaisia vuosien varrella.

Arttelin toiminta alkoi Salhojankadulla vuonna 2014. Tuolloin nykyiset tilat otettiin käyttöön kerros kerrokselta toiminnan kasvaessa ja monipuolistuessa. Tilat ovat toimineet kotipaikkana usealle yleishyödylliselle yhteisölle ja kohtaamispaikkana ihmisille, jotka ovat kaivanneet tekemistä tai tukea elämäänsä. Talon yhteisöt ja vapaaehtoiset ovat järjestäneet talossa vuosittain useita tapahtumia, kuten Asunnottomien yötä ja Voi hyvin! -tapahtumaa. Nämä tapahtumat ja muu Arttelin toiminta tulee jatkumaan myös uusissa tiloissa.

”On tärkeää, että kaupungin keskusta-alueella on avoin ja epäkaupallinen tila, jossa kuka tahansa voi viettää aikaa ja löytää mielekästä tekemistä ja toimintaa. Hepokatin tilat ovat historiansa aikana tuoneet ihmisiä yhteen ja me haluamme jatkaa tätä perinnettä. Toivomme, että uusissakin tiloissa yhteisöt ja ihmiset kohtaavat monipuolisen vertaistuen, kansalaistoiminnan ja tapahtumien äärellä Tampereen ytimessä”, kertoo Nina Lindberg, Artteli-kumppanuusyhdistyksen toiminnanjohtaja.

Toiminta päättyy nykyisessä osoitteessa kaavamuutoksen takia syyskuussa. Kaavamuutoksen myötä Salhojankadun tilat muutetaan asunnoiksi.

Apua ja kahvilanpitäjä haussa  

Toiminnan siirtyessä uusiin tiloihin, Artteli ottaa lämpimästi apua vastaan. Suuriin tiloihin kaivataan kovasti erilaisia tilanjakajia ja väliseiniä sekä muita tilan sisustamiseen ja kunnostamiseen liittyviä materiaaleja, kuten maaleja ja kankaita. Tällä tavoin tilasta saadaan viihtyisä kaikille kaupunkilaisille.

Artteli etsii kahvilanpitäjäksi yleishyödyllistä yhteisöä, joka haluaa yhdessä Arttelin ja muiden järjestöjen kanssa kehittää talon toimintaa ja tapahtumia. Kahvilatila sijaitsee katutasossa näkyvällä paikalla.

”Otamme kiitollisena kaiken avun vastaan. Me haluamme, että Artteli on jatkossakin kaikkien yhteinen talo ja yhdistys, jonka puitteissa kuka tahansa voi löytää mielekkään tavan osallistua tai auttaa”, toteaa Lindberg.


Lisätietoa Arttelista ja yhteystiedot: Artteli.fi