Ilmoita tapahtumasi tai toimintasi Asunnottomien yö -viikkoon 27.9. mennessä

Ilmoita tapahtumasi tai toimintasi Asunnottomien yö -viikkoon 27.9. mennessä

Asunnottomien yötä vietetään jälleen 17. lokakuuta YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä eri puolilla Suomea. Vuoden teemana on ”ULKOPUOLELLA – Syrjäytynyt vs. syrjäytetty”.

Tampereella järjestetään viime vuoden tapaan teemaviikko. Emme järjestä tässä tilanteessa isoa yleisötilaisuutta, vaan toteutamme useita pienempiä tapahtumia ja toimintaa sekä livenä, että verkossa.  Asunnottomien yö -viikkoa vietetään 11.10.-17.10.

Asunnottomien yö -viikon toimintaperiaate 

Asunnottomien yö -viikon toiminta ja tapahtumat syötetään Lähellä.fi -palveluun (ohjeet alla). Tapahtumaviikolle luodaan omat teemasivut. Teemasivuilta löydät myös tapahtuman tiedotusmateriaalia.

Jokainen mukana oleva yhteisö syöttää tiedot tapahtumasta Lähellä.fi-palveluun, jolloin kaikki viikon toiminta löytyy yhdestä paikasta. Lisäksi jokainen mukana oleva yhteisö voi itsenäisesti lisätä ja muokata omaa sivustolle ilmoitettua toimintaansa.

Viikkoon voivat osallistua yhteisöt, jotka ovat voittoa tavoittelemattomia – esimerkiksi yhdistykset, julkisyhteisöt, kansalaisaktiivit, puolueet, seurat ja oppilaitokset.

Viikon aikana noudatetaan Lähellä.fi -palvelusta vastaavan Artteli-kumppanuusyhdistyksen eettistä ohjetta, johon pyydämme jokaista mukana olevaa tahoa tutustumaan.

Mikäli järjestöllänne on asunnottomuuteen liittyvää, asunnottomille sopivaa tai asunnottomille nimenomaisesti tarkoitettua ohjelmaa tai toimintaa 11.10.-17.10., voit ilmoittaa sen mukaan Asunnottomien yö -viikkoon Lähellä.fi:ssä seuraavia ohjeita noudattaen:

Ilmoittautumisohjeet: 

  1. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään Lähellä.fi:hin ilmoittamaan tapahtuma tai toiminta*.
  2. Ohjausnäkymässä valitse Tapahtumat tai Toiminta -välilehdeltä ”Lisää uusi”
  3. Täytä tapahtumatiedot huolellisesti ja lisää Luokittelut-välilehdeltä asiasanaksi ”asunnottomien yö”.
  4. Aseta kuva omalle tapahtumallesi/toiminnallesi oikeasta palkista kohdasta ”artikkelikuva”.
  5. Paina lopuksi vihreää Julkaise-nappia oikeassa palkissa. Voit myös tallentaa luonnoksen ja käydä muokkaamassa sitä myöhemmin ja julkaista vasta sen valmistuttua.
  6. Tapahtuma näkyy nyt Lähellä.fi-verkkopalvelussa ja nousee esiin pienellä viiveellä Tampere vaikuttaa! -viikon sivuille.

* Tapahtuma on kertaluonteinen. Toiminta on useamman kerran tapahtuvaa toimintaa (esimerkiksi viikon aikana joka päivä avoinna oleva toiminta). 

Kaikissa Asunnottomien viikon tapahtumissa ja toiminnassa noudatetaan viranomaisten voimassa olevia ohjeita ja rajoituksia.

Voit myös luoda viikolle toimintaa, johon voi osallistua koska tahansa (esim. luontopolut, verkkoluennot jne). Joka tapauksessa on tärkeää, että jokainen yhteisö sitoutuu korona-ajan hygienia- ja turvallisuusohjeisiin.

Asunnottomien yötä vietetään 17.10. eri puolilla Suomea. Asunnottomien yö on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, jossa on mukana eri sosiaali- ja terveysalan järjestöjä ja muita toimijoita. Asunnottomien yö muistuttaa, että asunto on perusoikeus ja vaatii päättäjiä toimimaan asunnottomuuden poistamiseksi.

Tampereen Asunnottomien yö -viikkoa koordinoi Artteli-kumppanuusyhdistys. Lisätietoja:

Tero Hannula
Kansalaistoiminnan koordinaattori
Artteli-kumppanuusyhdistys
0504687009
tero.hannula@artteli.fi

 

Asiasanat

asunnottomien yö,