Tule mukaan vahvistamaan Pirkanmaan kunta-järjestö -yhteistyötä!

Tule mukaan vahvistamaan Pirkanmaan kunta-järjestö -yhteistyötä!

Haluatko näköalapaikalle?

Järjestöagentit ovat avainhenkilöitä Pirkanmaan kuntien yhdistysyhteistyön vahvistamisessa. Järjestöagentti on yhdistystoiminnan verkostoitumisen innostaja, sekä kunnan ja yhdistysten yhteistyön edistäjä.

Agenttitoimintaa on tällä hetkellä 17 kunnassa, ja yhteensä maakunnan kattavassa verkostossa on 35 agenttia.

Agenteilla on käytössään konkreettisia keinoja kunta-järjestöyhteistyön vahvistamiseen, sekä verkostoitumiseen, viestintään ja vaikuttamiseen.
Haluaisitko sinä olla yksi heistä?

Järjestöagenttina saat näköalapaikan kuntaan ja yhdistyksiin, sekä maakunnan laajuisen verkoston tueksesi ja avuksi ideointiin. Verkostotapaamisten lisäksi pääset osallistumaan agenttikoulutuksiin ja saat sähköisen työkalupakin työsi tueksi. Ennen kaikkea saat äänesi kuuluviin: verkostossa on voimaa ja vaikuttavuutta!

Tutustu Pirkanmaan järjestöagentteihin osoitteessa: https://lahella.fi/pirkanmaan-jarjestoagentit/

Mikäli kiinnostuit järjestöagenttina toimimisesta, jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella.

Mikä järjestöagentti?

Järjestöagentit innostavat omalla toiminnallaan paikallisia yhdistyksiä verkostoitumaan keskenään ja vievät työpanoksellaan eteenpäin kunnan ja yhdistysten yhteistyötä.

Ensimmäiset järjestöagentit rekrytoitiin Pirkanmaalle alkuvuodesta 2018 Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittaman Järjestö 2.0 -hankkeen toimesta. Hankkeen avulla haluttiin vahvistaa järjestöjen yhteistyötä kuntien kanssa ja mukana oloa uudessa sotessa.
Hankkeen jälkeen agenttiverkostoa koordinoi Artteli-kumppanuusyhdistys.

Tänään järjestöagentit ovat avainhenkilöitä Pirkanmaan kuntien yhdistysyhteistyön vahvistamisessa. Heidän asiantuntemustaan hyödynnetään kuntien yhdistysiltojen ja kumppanuusfoorumien suunnittelussa ja järjestämisessä. Agentit ovat päässeet monessa kunnassa mukaan kuntien monialaisten hyvinvointiryhmien kokouksiin ja työpajoihin, olleet kuultavina kunnan lautakunnissa ja valiokunnissa, pitäneet puheenvuoroja kunnan yhdistysmessuilla ja muissa tapahtumissa sekä suunnitelleet omaan kuntaan sopivia järjestöyhteistyön rakenteita.

Monessa kunnassa on laadittu tai laaditaan parhaillaan järjestöyhteistyön ohjeita. Se on yksi tärkeä prosessi, jossa järjestöagentit ovat mukana tuoden yhdistysten näkemyksiä tilojen käytön, toiminta-avustusten ja muiden järjestötoiminnalle olennaisten kysymysten linjaamiseen.