11.10.-17.10.2021

ASUNNOTTOMIEN YÖ

-VIIKKO

Asunnottomien yötä vietetään jälleen 17. lokakuuta YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä eri puolilla Suomea. Vuoden teemana on ”ULKOPUOLELLA – Syrjäytynyt vs. syrjäytetty”. Tampereella vietetään Asunnottomien viikkoa 11.10.-17.10. Järjestöt toteuttavat tapahtumia ja toimintaa koko viikon ajan eri puolilla kaupunkia.

#asunnottomienyö

Tapahtumat

Asunnottomien yö -viikolla  järjestetään useita tapahtumia. Pääset tutustumaan viikon tapahtumiin tarkemmin klikkaamalla tapahtumaa.

   

  Haluatko ilmoittaa viikon tapahtumasi Asunnottomien yö-sivulle? Voit rekisteröityä ja jättää tapahtumia, toimintaa ja uutisia täällä. Lisää asiasanaksi ”Asunnottomien yö”, niin tiedot nousevat automaattisesti tälle sivulle. Uutisia voit jättää rekisteröitymättä täällä ja tapahtumia täällä.

  Viikon jatkuvat tapahtumat

  Uutiset

  Kerro viikosta Asunnottomien yö -viikon materiaalien avulla

  Materiaaleja Asunnottomien yö -viikon viestintään. Käytä sosiaalisessa mediassa tunnisteita #asunnottomienyö ja #asunnottomienyötampere

  Asunnottomien yö -viikon logo läpinäkyvällä taustalla.

  Asunnottomien yö

  Asunnottomien yön tapahtumissa halutaan tällä kertaa nostaa esiin asumis- ja velkaneuvontaa eli antaa käytännön apua ja neuvoja, miten toimia asunnottomuusuhan alla, miten pysäyttää velkaantumisen kierre ja miten päästään omaan elämäntilanteeseen sopivaan asuntoon kiinni.

  Koronakriisin vaikutukset talouteen ovat kiistattomat, ja asunnottomuus tulee todennäköisesti lisääntymään. Ensi syksynä ja talvena moni on tilanteessa, ettei enää selviä vuokranmaksuista ja asumiskustannuksista, koska esimerkiksi työpaikka tai oma yritys ovat voineet mennä alta. Vuokranmaksuihin tulee häiriöitä, ihmiset velkaantuvat, häätömäärät kasvavat ja ihmisiä jää asunnottomiksi. Tilanne voi olla monelle uusi eivätkä he tiedä, mistä lähteä hakemaan apua. Asumis- ja velkaneuvonnan tarve tulee oletettavasti näkymään kasvavissa kävijämäärissä.

  Asunnottomien yötä vietetään 17.10. eri puolilla Suomea. Asunnottomien yö on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, jossa on mukana eri sosiaali- ja terveysalan järjestöjä ja muita toimijoita. Asunnottomien yö muistuttaa, että asunto on perusoikeus ja vaatii päättäjiä toimimaan asunnottomuuden poistamiseksi.

   

  Asunnottomien yö -viikon koordinoinnista vastaa Artteli-kumppanuusyhdistys ry. Jokainen mukana oleva taho kuitenkin vastaa oman tempauksensa järjestämisestä

  #asunnottomienyö