MIELI Meri-Lapin mielenterveys ry on kansalais- ja kansanterveysjärjestö. Tarkoituksenamme on edistää yksilöiden ja yhteisöjen henkistä hyvinvointia tukemalla ja kehittämällä ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä ja muita mielenterveyspalveluja sekä vapaaehtoista kansalaistoimintaa alueellisista tarpeista lähtien yhteistyössä muiden paikallisten toimijoiden kanssa.
MIELI Meri-Lapin mielenterveys ry:n keskeisin toimintamuoto on MIELI Kriisikeskus Meri-Lappi, jossa tarjotaan matalan kynnyksen keskusteluapua elämänkriiseissä. Olemme osa MIELI Suomen Mielenterveys ry:n kriisikeskusverkostoa ja noudatamme sen eettisiä periaatteita.
Tarjoamamme lyhytkestoinen ammatillisesti toteutettu keskusteluapu on maksutonta, lähetettä ei tarvita ja asioiminen on mahdollista anonyyminä. Keskusteluapua tarjotaan kriisikeskuksessa, etäyhteyksin ja kotikäynteinä. Asiakastyön osana teemme mielenterveyteen liittyvää neuvonta- ja ohjaustyötä. Keskusteluavun lisäksi toteutamme vertaistuki- ja hyvinvointiryhmiä.
Tärkeä osa toimintaamme on ammatillisesti ohjattu vapaaehtoistyö. Vapaaehtoisemme toimivat kriisipuhelinpäivystäjinä MIELI ry:n Valtakunnallisessa Kriisipuhelimessa, verkkoauttajina MIELI kriisichatissa ja nuorten Sekasin-chatissa sekä henkilökohtaisissa tukisuhteissa.
Lisäksi osallistumme kansalaistapahtumiin sekä pidämme infotilaisuuksia ja koulutuksia mielenterveyteen liittyen.