eYstäväpiiri-ryhmänohjaajakoulutus

15.09.2021 klo 09:00 - 09.12.2021 klo 16:00 / Koulutus/seminaari

Ystäväpiiri-toiminta lievittää iäkkäiden ihmisten yksinäisyyttä ryhmätoiminnan avulla. Ystäväpiiri-ryhmä parantaa tutkitusti osallistujien hyvinvointia, vähentää terveyspalvelujen käyttöä ja vahvistaa elämänlaatua. Ryhmien kantavia voimia ovat vertaistuki, yhteiset kokemukset, huumori ja mukava yhdessäolo.

Ystäväpiiri-koulutus soveltuu hyvin mm. sosiaali-, terveys-, opetus- ja kulttuurialan toimijoille, järjestöissä työskenteleville sekä laajalle joukolle vapaaehtoistoimijoita. Osallistumisen tärkein kriteeri on motivaatio ryhmänohjaamiseen ja iäkkäiden ihmisten yksinäisyyden lievittämiseen. Koulutukseen kuuluu viisi koulutuspäivää sekä kolme kuukautta kestävän Ystäväpiiri-ryhmän ohjaus.

Länsi-, Sisä- ja Lounais-Suomen alueella järjestetään eYstäväpiiri-koulutus syksyllä 2021. Koulutukseen kuuluvan Ystäväpiiri-ryhmän ohjaamisen voi toteuttaa perinteisinä kasvokkaisina ryhmätapaamisina koronatilanteen salliessa tai etänä verkossa eYstäväpiiri-ryhmänä. Koulutuksessa pärjää arjen digitaidoilla, ja koulutuspäiviin osallistutaan Teams-etäyhteydellä.

Syksyn 2021 koulutuspäivät ovat 15. -16.9., 7.10., 11.11. sekä 9.12. klo 9:00–16:00. Koulutuksen osallistumismaksu on sata euroa, vapaaehtoistoimijoille koulutus on maksuton. Maksu sisältää kaikkien viiden koulutuspäivän opetuksen ja materiaalit sekä koulutukseen kuuluvan mentor-ohjauksen.

Ilmoittautuminen koulutukseen 15.8.2021 mennessä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan Ystäväpiiri-toimintaan!

Lisätiedot: Alueohjaaja Raita Lehtonen, 050 373 1057 raita.lehtonen@vtkl.fi

 

Toiminta-alue

Alue
Pirkanmaa, Pohjanmaa, Keski-Suomi, Etelä-Pohjanmaa, Varsinais-Suomi, Satakunta

Kunta
Tampere, Jyväskylä, Turku, Pori, Seinäjoki, Vaasa

Asiasanat

yksinäisyys, ikäihmiset, ystäväpiiri-toiminta

Kohderyhmä

järjestötoimijat, kaikille, vapaaehtoiset, yhdistyksen työntekijät

Liitteet

  • eYstäväpiiri-koulutus

    eYstäväpiiri-ohjaajakoulutus Länsi- Sisä- ja Lounais-Suomessa syksyllä 2021
    Lataa tiedosto

Ilmoittautumistiedot

Koulutukseen ilmoittautuminen tapahtuu nettisivuillamme olevan ilmoittautumislinkin kautta: https://vtkl.fi/tapahtumatyypit/ystavapiiri/eystavapiiri-koulutus-lansi-sisa-ja-lounais-suomi   15.8. mennessä.

Kaikki ilmoittautuneet haastatellaan ennen koulutuksen alkua.

Lisätiedot: Ystäväpiiri-toiminnan Länsi-, Sisä- ja Lounais-Suomen alueohjaaja Raita Lehtonen, 050 373 1057 raita.lehtonen@vtkl.fi