Taidenäyttely Hirvitalolla: Henna Nerg – Akrasia 9.1.-30.1.2022

09.01.2022 klo 14:00 - 30.01.2022 klo 19:00 / Muu / Pispalan Kulttuuriyhdistys Ry

Henna Nerg (s.1991) on Kuopiossa syntynyt, nykyään Norjassa, Bergenissä opiskeleva ja työskentelevä taiteilija. Työskentelyssään hänellä on ennakkoluuloton asenne materiaaleja ja työtekniikoita kohtaan, ja hänen taiteellinen ulosantinsa on moninaista ja yllättävää. Teoksissa taiteilija ruotii ajankohtaisia teemoja ja tapahtumia kriittisesti. Osallistavuus on hänen teoksissaan yleinen elementti: taiteen kokija, teos ja teoksen aihe kohtaavat.

Akrasia

On kokonaisuus, joka muodostuu osallistavista tekstiiliveistoksista- ja installaatioista. Näyttelyn tematiikassa yhdistellään ekofeminismiä, symboliikkaa ja mystiikkaa, ja pohditaan ihmisen suhtautumista muunlajisiin eläimiin, tasa-arvoa ja sen toteutumista. Eläin- ja ihmsioikeuskysymykset nivoutuvat yhteen sateenkaaren väriseksi spektriksi tutkia maailmaa. Näyttelyssä katsojat ovat tervetulleita muokkaamaan veistoksia ja installaatioita, olemaan päättämässä niiden oikeuksista olla, aivan kuten binäärisen hegemonian omaava yhteiskunta päivittäin tekee.

Vaihtoehtoinen kuvaus eri kielellä

Born 1991 in Kuopio, Finland, Henna Nerg is an artist now studying and working in Bergen in Norway. Her artistic practice shows an open minded approach towards various techniques and materials, resulting in pieces that are diverse and surprising. Nerg analyzes contemporary themes and events critically. A common element of her works is participation: the viewer, the piece and the themes meet.

Akrasia

Is a combination of participatory textile sculptures and installations. The main theme of the exhibition is ecofeminism, with the symbolic and mystic twist. It offers rainbow coloured spectre to investigate our human centred power structures in societies and attitude towards other species, nature and other human beings. In the exhibition visitors are invited to modify the forms of the installations and sculptures, impact on their right to be, as we do daily in our binary hegemony society.

 

Osoitteet

  • Hirvitalo - Pispalan nykytaiteen keskus

    Hirvikatu 10

Toiminta-alue

Alue
Pirkanmaa

Kunta
Tampere

Kaupunginosa / Kylä
Pispala, Tahmela

Hirvitalo - Pispalan nykytaiteen keskus

Hirvikatu 10

Teemat

kulttuuri ja taide

Hinta

Tapahtuma on maksuton