Vapaaehtoisten tapaaminen Rientolassa

21.01.2021 klo 17:00 - 18:30 / Harrasteryhmä, Kokous/tapaaminen, Virkistys / Sopimusvuori ry
Tule vapaaehtoiseksi! Toivotamme nykyiset ja uudet vapaaehtoiset mukaan Tule! -hankkeen vuoden 2021 ensimmäiseen tapaamiseen Rientolan pirttiin 21.1. klo 17-18.30.
Löytyisikö toiminnastamme mielekäs vapaaehtoistehtävä sinulle? Toivotamme tervetulleeksi luontoryhmään, lukupiirin tai käsityötapaamisten vetäjäksi, digituen tarjoajaksi tai kielikaveriksi. Tai sitten voit kertoa oman ideasi. Toimintaa järjestetään Lielahden kartanolla, Rientolassa ja Kansalaistalo Mansikkapaikassa. Lue lisää tehtävistä alla olevasta esittelystä!
Vapaaehtoisille järjestetään koulutusta, perehdytys tehtäviin ja virkistystä. Tukena on Sopimusvuori ry:n, Rientolan ja Mansikkapaikan työntekijöistä koostuva tiimi ja osallistua voi oman aikataulun mukaan.
Tervetuloa! Paikalla on myös kahvitarjoilu. Ilmoittaudu etukäteen katri.leppisaari@sopimusvuori.fi
Luontoryhmä ja kestävä kehitys: Kasvihuoneviljely jatkuu Hiedanrannassa ja viljelytoimintaa on luvassa myös Rientolaan. Vapaaehtoiset järjestävät kanssamme myös roska- ja vieraslajintorjuntatalkoita, teemaluentoja ja työpajoja. Mansikkapaikassa käynnistyy keväällä Ekotyypit-ryhmä, jonka suunnitteluun otetaan mukaan ideoijia.
Lukupiiri: Haluaisitko keskustella kirjoista, vertailla lukukokemuksia ja sukeltaa välillä sinulle outoon maailmaan? Etsimme vetäjää lukupiirin, jossa jutellaan ja vaihdetaan mielipiteitä fiktiosta ja faktasta rennossa hengessä. Voit vaikuttaa kokoontumisaikaan ja -paikkaan.
Keskeneräiset käsityöt: Toivomme matalan kynnyksen ryhmään vapaaehtoisia, jotka osallistuvat tapaamisten suunnitteluun ja jakavat tietoa ja vinkkejä käsitöistä muille. Into ja kiinnostus käsitöihin riittää. Ei tarvitse osata täydellisesti, että voi vinkata ja innostaa esimerkillä. Tapaamiset järjestetään Lielahden kartanolla 12.1. alkaen tiistaisin klo 14-16 parillisina viikkoina, mutta käsityötapaamisia järjestetään myös ilta-aikaan ja viikonloppuisin toiveiden mukaan.
Rientolan talkooporukka: Rientolassa vietetään talkoita joka kuun viimeinen torstai klo 10-15. Teemat vaihtelevat, mutta yhdessä tekeminen ja yhteisöllinen meininki säilyy joka kerta. Toimintaympäristönä on tunnelmallinen Niemen kartano hirsirakennuksineen.
Digikahvit: Mansikkapaikan digituokioihin kaivataan apuohjaajia. Vaatimuksena tehtävään ovat perus digi- ja tiedonhakutaidot sekä auttamishalu. Digikahvit alkavat parillisilla viikoilla torstaisin klo 13 14.1. alkaen.
Kielikaveritoiminta: Haluaisitko tukea kanssaihmistä vieraan kielen arkikäytön oppimisessa ja ehkäpä oppia samalla itsekin? Lähde kielikaveriksi! Kielikaverit tutustutetaan toimintamalliin Kansalaistalo Mansikkapaikassa.
Eikö näistä löyty sopivaa? Tule kertomaan toiveesi tai voit tuoda ideasi vaikkapa 4.3. klo 13 Kansalaistalo Mansikkapaikassa alkavaan Avoimien ideoiden ryhmään! ☺️

Osoitteet

  • Rientolan Setlementti

    Federleynkatu 19, Tampere, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Pirkanmaa

Kunta
Tampere

Kaupunginosa / Kylä
Lielahti, Lentävänniemi, Hiedanranta, Niemenranta

Rientolan Setlementti

Federleynkatu 19, Tampere, Suomi

Teemat

asukas- ja kylätoiminta, digitaidot, harrastus ja vapaa-aika, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kerhot, kulttuuri ja taide, käden taidot, muu, opinnot, tiede, kasvatus ja sivistys, osallisuus, perinteet, historia, sukuseurat, vapaaehtoisuus, viestintä, yleisötilaisuudet, ympäristö, luonto ja eläimet, ystävä- ja viriketoiminta

Avainsanat

avoimet vapaaehtoistehtävät tampere

Kohderyhmä

jäsenet, kaikille, vapaaehtoiset

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Lisätiedot

Tule! -hanke kehittää vapaaehtois- ja kansalaistoimintaa Lielahti-Lentävänniemen alueella yhteistyössä alueen toimijoiden ja asukkaiden kanssa. Stean rahoittaman hankkeen toteuttavat yhteistyössä Sopimusvuori ry, Rientolan setlementti ry ja Kansalaistalo Mansikkapaikka ry.

Lisätietoa toiminnastamme: katri.leppisaari@sopimusvuori.fi tai 0444554780

Linkkejä

Seuraa Tule! -hanketta Facebookissa.

Tule! -hankkeen verkkosivut.

Tule! -hanke Lähellä.fi -palvelussa.

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Tilan esteettömyys

  • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Ilmoittautuminen

Täytä alla olevaan lomakkeeseen omat tietosi ja paina lopuksi lähetä. Ilmoittautuminen lomakkeen kautta on mahdollista 16 vuotta täyttäneille henkilöille. Suosittelemme antamaan myös sähköpostiosoitteen, jolloin saat ilmoittautumisestasi viestin sähköpostiisi. Valinnaiset kentät ovat erikseen merkitty. Vaihtoehtoisista ilmoittautumistavoista voit halutessasi kysyä ilmoittautumislomaketta käyttävältä toimijalta.

Ilmoittautuminen päättyy 20.01.2021