Best Buddies -kaveritoiminta

Tuomme ihmisiä yhteen!

Yhdenvertaisen kaveritoiminnan ideana on, että kehitysvammaiset ja ei-kehitysvammaiset nuoret ja aikuiset kohtaavat ja tutustuvat toisiinsa. Näin kaikki pääsevät mukaan yhteiseen tekemiseen ja turhat ennakkoluulot toisiamme kohtaan hälvenevät. Maailmasta tulee parempi paikka ihan vain kaverin kanssa hengailemalla ja tutustumalla!

Järjestämme kahdenlaista kaveritoimintaa, tuetua pop up -vapaaehtoistoimintaa sekä kaikille avoimia ja maksuttomia Kohtaa mut -tapahtumia. Suunnittelemme ja järjestämme tapahtumia yhdessä vapaaehtoistemme kanssa. Korona-aika olemme keskittyneet digikaveritoimintaan.

Digikaveritoiminnassa kaksi vapaaehtoista tutustuu ja pitää toisiinsa yhteyttä omien digitaalisten yhteydenpitovälineiden avulla. Toisella vapaaehtoisella on kehitysvamma tai muu vastaava tuen tarve ja toisella ei. Kaverukset voivat olla eri paikkakunnilta, sillä digikaveruudessa kohdataan vain diginä!

Livekaveritoiminta on tarkoitettu Tamperelaisille (ja Jyväskyläläisille) nuorille ja aikuisille. Livekaruudessa yhteydenpidon lisäksi kaveriin pääsee tutustumaan myös ihan kasvotusten, livenä.

Yhdenvertainen kaveruus vapaaehtoistoimintaa, jossa kumpikin antaa toiselle aikaa ja haluaa tutustua henkilöön, johon arjessa voisi muuten olla hankala tutustua. Toiminta on aina määräaikaista. Yhdenvertainen kaveruus on ennakkoluulojen rikkomista ja keino ehkäistä yksinäisyyttä.

Livekaveritoiminta palaa korona-tauolta loppusyksystä 2021.

Lue nettisivuiltamme lisää Yhdenvertainen kaveritoiminnan tavoitteista.


Yhdenvertainen kaveritoiminta tunnettiin ennen nimellä Best Buddies -kaveritoiminta.  Kehitysvammaisten Tukiliitto ry.  on järjestäneet yhdenvertaista kaveritoimintaa jo vuodesta 2007 saakka.


Toimiala

Muu, Ihmisoikeus- ja rauhanjärjestöt, Vammaisyhdistykset

Teemat

kaveritoiminta, osallisuus, talkoot, tapahtuma, vammaisuus ja invaliditeetti, vapaaehtoisuus

Asiasanat

kaveritoiminta, digikaveri, yhdenvertaisuus, osallisuus, kaikilleavoin, maksuton, saavutettavuus

Kohderyhmä

kaikille, vapaaehtoiset

Osoitteet

  • Tukiliiton keskustoimisto

    Pinninkatu 51 33100 Tampere

Yhteystiedot

Sähköposti:
pia.bjorkman@tukiliitto.fi

Lisätietoa verkossa

Yhdenvertainen kaveritoiminta

Ajankohtaista kaveritoiminnassa

Kehitysvammaisten Tukiliitto

Facebook
Instagram
Twitter

Toiminta-alue

Alue
Pirkanmaa

Kunta
Tampere, Orivesi, Pirkkala, Lempäälä, Kangasala, Nokia, Valkeakoski, Vesilahti, Ylöjärvi

Tukiliiton keskustoimisto

Pinninkatu 51, Tampere, Suomi