Best Buddies -kaveritoiminta

Tuomme ihmisiä yhteen!

Best Buddies -kaveritoiminnan ideana on, että kehitysvammaiset ja ei-kehitysvammaiset nuoret ja aikuiset kohtaavat ja tutustuvat toisiinsa. Näin kaikki pääsevät mukaan yhteiseen tekemiseen ja turhat ennakkoluulot toisiamme kohtaan hälvenevät. Maailmasta tulee parempi paikka ihan vain kaverin kanssa hengailemalla ja tutustumalla!

Järjestämme kahdenlaista kaveritoimintaa sekä kaikille avoimia ja maksuttomia Kohtaa mut -tapahtumia – jotka suunnittelemme ja järjestämme yhdessä vapaaehtoistemme kanssa. Nyt korona-aikana keskitymme digikaveritoimintaan.

Digikaveruudessa kaksi vapaaehtoista tutustuu ja pitää toisiinsa yhteyttä omien digitaalisten yhteydenpitovälineiden avulla. Toisella vapaaehtoisella on kehitysvamma tai muu vastaava tuen tarve ja toisella ei. Kaverukset voivat olla eri paikkakunnilta, sillä digikaveruudessa kohdataan vain diginä!

Aivan kuten alkuperäisessäkin kaveritoiminnassamme, digikaveruus ei ole tukihenkilötoimintaa. Digikaveruuden on tarkoitus olla yhdenvertaista vapaaehtoistoimintaa, jossa kumpikin antaa toiselle aikaa ja haluaa tutustua henkilöön, johon arjessa voisi muuten olla hankala tutustua. Toiminta on aina määräaikaista. Digikaveriksi voit hakea Tampereelta ja mistä päin maata vain! Digikaveruus on ennakkoluulojen rikkomista ja keino ehkäistä yksinäisyyttä.

Perinteisempi kaveritoiminta on alueellista. Livekaveriksi voi hakea vain Tampereen ja Jyväskylän seuduilta. Emme yhdistä uusia livekavereita korona-aikana.

Lue lisää miksi Best Buddies -kaveritoimintamme on olemassa, eli toiminnan tavoitteista.

Best Buddies -kaveritoimintaa järjestää Kehitysvammaisten Tukiliitto ry.  Olemme järjestäneet yhdenvertaista kaveritoimintaa jo vuodesta 2007 saakka.


Toimiala

Muu, Ihmisoikeus- ja rauhanjärjestöt, Vammaisyhdistykset

Teemat

kaveritoiminta, osallisuus, talkoot, tapahtuma, vammaisuus ja invaliditeetti, vapaaehtoisuus

Avainsanat

kaveritoiminta, digikaveri, yhdenvertaisuus, osallisuus, kaikilleavoin, maksuton, saavutettavuus

Kohderyhmä

kaikille, vapaaehtoiset

Osoitteet

  • Tukiliiton keskustoimisto

    Pinninkatu 51 33100 Tampere

Yhteystiedot

Sähköposti:
pia.bjorkman@tukiliitto.fi

Lisätietoa verkossa

Best Buddies -kaveritoiminta

Ajankohtaista kaveritoiminnassa

Kehitysvammaisten Tukiliitto

Facebook
Instagram
Twitter

Toiminta-alue

Alue
Pirkanmaa

Kunta
Tampere, Orivesi, Pirkkala, Lempäälä, Kangasala, Nokia, Valkeakoski, Vesilahti, Ylöjärvi

Tukiliiton keskustoimisto

Pinninkatu 51, Tampere, Suomi