Puhelinkaveri auttaa lankoja pitkin Hervannassa

23.04.2020 - 31.12.2020 / Yksilöllinen tuki / Yhdessä Selviytymisen Tuki YSTI ry

Toimintaa järjestetään

Verkko tarjoaa puhelinkaveritoimintaa Hervannassa yli 65-vuotiaille yksinäisille.

Yli 65-vuotias hervantalainen, kaipaatko juttuseuraa tai tunnetko olosi yksinäiseksi poikkeusolojen takia? Verkon puhelinkaveri voisi auttaa juuri sinua.

Yhdessä Selviytymisen Tuki YSTI ry:n Verkko-yksikkö vastaa koronahaasteeseen uudella puhelinkaveritoiminnalla, kun yksikön normaali, kasvokkainen toiminta, kuten avunvälityskeikat, harrastusryhmät ja jokaviikkoinen tiistaikahvila ovat tauolla. Nyt vapaaehtoinen kohtaa asiakkaan lankoja pitkin. Jos olet hyvä kuuntelija ja haluaisit antaa vastavuoroisen kohtaamisen kokemuksen hervantalaiselle, yksinäiselle ikäihmiselle, voisit olla sopiva puhelinkaveri.

Kaikki uudet vapaaehtoiset perehdytetään hommaan henkilökohtaisesti Verkon toimistolla Hervannassa turvavälit huomioiden. Puhelinkaveritoimintaa rahoittaa Tampereen kaupunki. Vapaaehtoiset saavat käyttöönsä puhelimet ja prepaid-liittymät, jolloin heille ei tule toiminnasta kuluja.

Hankkeen työntekijä järjestää jokaiselle puhelinkaverille oman asiakkaan, jolle tämä soittaa säännöllisesti. Työntekijä huolehtii vapaaehtoisten jaksamisesta ja antaa tukea ja neuvoja matalalla kynnyksellä.

Poikkeusolojen jälkeen Verkko tarjoaa puhelinkavereille ja asiakkaille mahdollisuuden tavata toisensa. Lisäksi yksikkö järjestää vapaaehtoisille loppujuhlan.

Toiminta-alue

Alue
Pirkanmaa

Kunta
Tampere

Kaupunginosa / Kylä
Hervanta

Teemat

asukas- ja kylätoiminta, eläkeläistoiminta, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, ikääntyminen ja veteraanitoiminta, kaveritoiminta, sosiaali ja terveys, vapaaehtoisuus, ystävä- ja viriketoiminta

Avainsanat

korona-apu, korona, puhelinkaveri

Kohderyhmä

asiakkaat, eläkeläiset, vapaaehtoiset

Ikäryhmä

ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. - )

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Ilmoittautumistiedot

Verkon avunvälityksen numero 03 317 0826.