Tyttöjen Tupa

12.01.2021 - 11.05.2021 / Harrasteryhmä, Muu ryhmämuotoinen tuki / Ahjolan Setlementti ry

Toimintaa järjestetään

Ma
Nuorten illat ja Tupari-illat klo 16:00-18:00
Ti
Tyttöjen Tupa klo 15:00-19:00
Ke
Hyvä minä ryhmä klo 15:00-17:00
To
Tyttöjen Tupa klo 15:00-19:00

Tyttöjen Tupa on toimintatila ja kohtaamispaikka 6-16-vuotiaille tytöille ja moninaisesti sukupuolensa kokeville. Tyttöjen Tupa on auki tiistaisin ja torstaisin klo 15-19. Tyttöjen Tuvan kevätkausi on 2.2.-11.5.2021. Koronan vuoksi sisään otetaan enintään 7 lasta, nuorta tai vapaaehtoista kerrallaan. Muistathan ilmoittautua ennakkoon myös aukioloihin.

Tyttöjen Tuvalla yläkerrassa on iso toimintatila, jossa voi tehdä läksyjä tai käsitöitä, pelata erilaisia pelejä, syödä eväitä sekä jutella kavereiden tai aikuisten kanssa pitkän pöydän ääressä tai sohvanurkkauksessa. Yläkerrassa on käytössä tabletti ja tietokone.  Yläkerran leikkinurkkauksessa voi leikkiä Barbeilla, legoilla ja muilla leluilla.  Toimisto on työntekijöiden aluetta, mutta sieltä löytyy aina tilaa kahdenkeskisille keskusteluille.

Aukioloissa klo 17.00 pidetään teehetki, jolloin kaikille tarjotaan ilmainen välipala. Tyttöjen Tuvalla voi syödä myös omia eväitä tai ostaa Tyttöjen Tuvalta nuudeleita tai muuta pientä välipalaa. Tuvan keittiössä voi sekä säilyttää että valmistaa omia eväitä.

Tyttöjen Tuvan alakerrassa sijaitsee tv-huone, jossa voi pelata konsolipelejä ja katsoa leffoja. Tv-huoneessa voi myös rentoutua tai rakentaa vaikka junaradan. Monet discot on myös järjestetty tv huoneessa. Kauneudenhoitohuoneessa voi kaunistautua meikein ja hiuskoristein yksin tai yhdessä. Teatterihuoneessa voi pukeutua, näytellä, tanssia tai vaikka loikoilla. Yksiössä yläkouluikäiset ja sitä vanhemmat voivat viettää aikaa keskenään. Yksiössä järjestetään lisäksi erilaisia ryhmiä, palavereita ja yksilötapaamisia.

Tyttöjen Tuvan ryhmät

Kevään 2021 ryhmät

TUPARI-ILLAT maanantaisin klo 16-18 

 25.1., 8.2., 8.3., 26.3. Tuvan yksiössä (sisäänkäynti alaoven kautta)

Tupari-illat on suunnattu toiminnan aktiivisille vähintään 12-vuotiaille nuorille, jotka haluavat toimia Tyttöjen Tuvan apuohjaajana. Apuohjaajat toimivat Tuvalla esimerkkinä ja auttelevat jos pienemmät lapset tai ohjaajat tarvitsevat apua jossain asiassa. Apuohjaajat voivat järjestää myös ohjelmaa tapahtumissa, kuten synttärinaamiaisissa tai muissa tapahtumissa ja kesäleireillä. Jos haluat  mukaan apuohjaajaksi, ole yhteydessä Piia Lyimoon. Uusia Tupareita otetaan mukaan keväällä!!!

NUORTEN ILLAT maanantaisin klo 16-18

29.3., 12.4., 26.4., 3.5. ja 10.5. klo 16-18 Tuvan yksiössä (sisäänkäynti alaoven kautta)

Nuorten illoissa keskustellaan nuoruuteen liittyvistä teemoista esim. kehopositiivisuudesta, tunteista, hyvinvoinnista, itsetunnosta ja identiteetistä, valinnoista jne. Ryhmäläiset saavat vaikuttaa eri kertojen sisältöön. Jokainen nuorten ilta alkaa herkullisella välipalalla ja jokainen nuorten ilta on sisällöltään erilainen. Nuorten iltoja ohjaa Piia Lyimo.

HYVÄ MINÄ -RYHMÄ keskiviikkoisin klo 15-17

Hyvä minä -ryhmä on suunnattu noin 10–12-vuotiaille tytöille ja moninaisesti sukupuolensa kokeville. Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin 10.3.-14.4.2021 klo 15–17 Tyttöjen Tuvalla.

Ryhmän tarkoituksena on vahvistaa osallistujien itsetuntoa ja päästä harjoittelemaan kaveritaitoja turvallisessa ympäristössä erilaisten luovien ja toiminnallisten tehtävien avulla.

Tavoitteena on, että jokainen tulee kuulluksi ja tärkeäksi osaksi pienryhmää positiivisen ilmapiirin, onnistumisen kokemusten ja yhteisöllisyyden kautta. Ryhmä käynnistyy tutustumisella ja päättyy yhteisiin lopetusjuhliin.

Ryhmää ohjaa tyttötyön ohjaaja Essi Räsänen.

TYTTÖJEN TUVAN TAPAHTUMAT, RETKET JA LOMATOIMINTA 

Tyttöjen Tupa haluaa myös mahdollistaa kävijöilleen ikimuistoisia elämyksiä järjestämällä erilaisia toiveiden mukaisia tapahtumia, retkiä ja lomatoimintoja. Tyttöjen Tupa järjestää esim. monipuolista lomatoimintaa sekä unohtumattomia retkiä! Toiminta pyritään pitämään lähtökohtaisesti maksuttomana tai hyvin edullisena, jotta mahdollisimman monella olisi mahdollisuus osallistua taloudellisista haasteista huolimatta.

Lisätietoja www.tyttojentupa.fi

Mukaan voit ilmoittautua täältä

 

Osoitteet

  • Tyttöjen Tupa

    Pispalan valtatie 45, Tampere, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Pirkanmaa

Kunta
Tampere

Kaupunginosa / Kylä
Pispala

Tyttöjen Tupa

Pispalan valtatie 45, Tampere, Suomi

Teemat

harrastus ja vapaa-aika, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kaveritoiminta, kerhot, kulttuuri ja taide, käden taidot, lapsuus ja perhe-elämä, mielenterveys, monikulttuurisuus, kansainvälisyys ja kehitysyhteistyö, nuoruus, osallisuus, teemapäivät ja -viikot, vaikuttaminen, vapaaehtoisuus, vertaistoiminta, vertaistuki, ystävä- ja viriketoiminta

Kohderyhmä

lapset ja nuoret, liikuntarajoitteiset, maahanmuuttajat ja pakolaiset, naiset, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt, vammaiset ja invalidit, vapaaehtoiset

Ikäryhmä

lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Linkkejä

Tyttöjen Tupa

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Tilan esteettömyys

  • Tilaan pääsee pyörätuolilla
  • Pysäköintimahdollisuus
  • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Yhteistyökumppanit

Ahjolan Setlementti ry

Ilmoittautumistiedot

Ilmoittautua voi paikan päällä tai nettilomakkeella.