Tyttöjen Tupa

11.08.2020 - 11.12.2020 / Harrasteryhmä, Muu ryhmämuotoinen tuki / Ahjolan Setlementti ry

Toimintaa järjestetään

Ma
Nuorten illat klo 16:00-18:00
Ti
Tyttöjen Tupa klo 15:00-19:00
Ke
Hyvä minä ryhmä klo 15:00-16:30, Pop in seksuaalineuvonta klo 15:00-16:00
To
Tyttöjen Tupa klo 15:00-19:00

Tyttöjen Tupa on toimintatila ja kohtaamispaikka 6-16-vuotiaille tytöille ja moninaisesti sukupuolensa kokeville. Tyttöjen Tupa on auki tiistaisin ja torstaisin klo 15-19.

Tyttöjen Tuvalla yläkerrassa on iso toimintatila, jossa voi tehdä läksyjä tai käsitöitä, pelata erilaisia pelejä, syödä eväitä sekä jutella kavereiden tai aikuisten kanssa pitkän pöydän ääressä tai sohvanurkkauksessa. Yläkerrassa on käytössä tabletti ja tietokone.  Yläkerran leikkinurkkauksessa voi leikkiä Barbeilla, legoilla ja muilla leluilla.  Toimisto on työntekijöiden aluetta, mutta sieltä löytyy aina tilaa kahdenkeskisille keskusteluille.

Aukioloissa klo 17.00 pidetään teehetki, jolloin kaikille tarjotaan ilmainen välipala. Tyttöjen Tuvalla voi syödä myös omia eväitä tai ostaa Tyttöjen Tuvalta nuudeleita tai muuta pientä välipalaa. Tuvan keittiössä voi sekä säilyttää että valmistaa omia eväitä.

Tyttöjen Tuvan alakerrassa sijaitsee tv-huone, jossa voi pelata konsolipelejä ja katsoa leffoja. Tv-huoneessa voi myös rentoutua tai rakentaa vaikka junaradan. Monet discot on myös järjestetty tv huoneessa. Kauneudenhoitohuoneessa voi kaunistautua meikein ja hiuskoristein yksin tai yhdessä. Teatterihuoneessa voi pukeutua, näytellä, tanssia tai vaikka loikoilla. Yksiössä yläkouluikäiset ja sitä vanhemmat voivat viettää aikaa keskenään. Yksiössä järjestetään lisäksi erilaisia ryhmiä, palavereita ja yksilötapaamisia.

Tyttöjen Tuvan ryhmät

Syksyn 2020 ryhmät

TUPARI-ILLAT maanantaisin klo 16-18 

 7.9., 21.9., 5.10., 12.10. Tuvan yksiössä (sisäänkäynti alaoven kautta)

Tupari-illat on suunnattu toiminnan aktiivisille nuorille, jotka haluavat toimia Tyttöjen Tuvan apuohjaajana. Apuohjaajat toimivat Tuvalla esimerkkinä ja auttelevat jos pienemmät lapset tai ohjaajat tarvitsevat apua jossain asiassa. Apuohjaajat voivat järjestää myös ohjelmaa tapahtumissa, kuten synttärinaamiaisissa tai muissa tapahtumissa ja kesäleireillä. Jos haluat  mukaan apuohjaajaksi, ole yhteydessä Piia Lyimoon. Uusia Tupareita otetaan mukaan syksyllä!!!

NUORTEN ILLAT maanantaisin klo 16-18

2.11., 16.11., 30.11. klo 16-18 Tuvan yksiössä (sisäänkäynti alaoven kautta)

Nuorten illoissa keskustellaan nuoruuteen liittyvistä teemoista esim. aikuiseksi kasvaminen, keho, omat rajat, tunteet, hyvinvointi, identiteetti, valinnat jne. Ryhmäläiset saavat vaikuttaa eri kertojen sisältöön. Jokainen nuorten ilta alkaa herkullisella välipalalla ja jokainen nuorten ilta on sisällöltään erilainen. Nuorten iltoja ohjaa Piia Lyimo.

HYVÄ MINÄ -RYHMÄ keskiviikkoisin klo 15-16.30

Hyvä minä -ryhmä on suunnattu noin 10–12-vuotiaille tytöille ja moninaisesti sukupuolensa kokeville. Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin 2.9.-7.10.2020 klo 15–16.30 Tyttöjen Tuvalla.

Ryhmän tarkoituksena on vahvistaa osallistujien itsetuntoa ja päästä harjoittelemaan sosiaalisia taitoja turvallisessa ympäristössä erilaisten luovien ja toiminnallisten tehtävien avulla.

Tavoitteena on, että jokainen tulee kuulluksi ja tärkeäksi osaksi pienryhmää positiivisen ilmapiirin, onnistumisen kokemusten ja yhteisöllisyyden kautta. Ryhmä käynnistyy tutustumisella ja päättyy yhteisiin lopetusjuhliin.

Ryhmää ohjaa tyttötyön ohjaaja Essi Räsänen.

TYTTÖJEN TUVAN TAPAHTUMAT, RETKET JA LEIRIT 

PERHEIDEN PÄIVÄ LA 5.9. klo 12-15

Tyttöjen Tuvan ja Ahjolan Poikatyön perheiden päivää vietetään la 5.9. klo 12-15! Luvassa monenlaista mukavaa tekemistä yhdessä! Perheiden päivässä mm. hemmottelupiste, mysteerin ratkaisua, kädentaitoja ja välipalaa. Ilmoittauduthan ennakkoon, että osaamme varata riittävästi välipalaa. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä mahdolliset ruoka-aineallergiat.

Tapahtuma on osa Ahjola 90v. juhlavuoden tapahtumia, joita järjestetään läpi vuoden!

SYYSLOMALLA

YÖKYLÄ 12.-13.10.

Tyttöjen Tuvan yökylä alkaa ma 12.10. klo 15 ja päättyy ti 13.10. klo 12. Maanantaina tarjoamme välipalan ja iltaruuan, tiistaina aamiaisen. Ota mukaan: makuupussi/peitto, makuualusta/patja, tyyny, yövaatteet, hammasharja ja -tahna, sekä tarvittaessa unilelu ja lääkkeet. Yökylään saa ottaa 5€ arvosta herkkuja mukaan. Ilmoittautuminen ennakkoon, ilmoitathan erityisruokavaliosi.

SYNTTÄRINAAMIAISET TO 15.10.

Tyttöjen Tuvan synttäri naamiaiset ovat syyslomaviikon torstaina 15.10. klo 12-17. Juhlan aikataulu: 12-13 valmistautumista, pukeutumista. 13-14 Kakkua ja herkuttelua. 14-16.30 Ohjelmaa. 16.30-17.00 Naamiaisasujen vaihto ja meikkien/maskeerausten pesu. Klo 17.00 kotiin lähtö. Ennakkoilmoittautuminen (ilmoitathan erityisruokavaliosi).

 

Lisätietoa Tyttöjen Tuvasta löydät täältä.

 

Osoitteet

  • Tyttöjen Tupa

    Pispalan valtatie 45, Tampere, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Pirkanmaa

Kunta
Tampere

Kaupunginosa / Kylä
Pispala

Tyttöjen Tupa

Pispalan valtatie 45, Tampere, Suomi

Teemat

harrastus ja vapaa-aika, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kaveritoiminta, kerhot, kulttuuri ja taide, käden taidot, lapsuus ja perhe-elämä, mielenterveys, monikulttuurisuus, kansainvälisyys ja kehitysyhteistyö, nuoruus, osallisuus, teemapäivät ja -viikot, vaikuttaminen, vapaaehtoisuus, vertaistoiminta, vertaistuki, ystävä- ja viriketoiminta

Kohderyhmä

lapset ja nuoret, liikuntarajoitteiset, maahanmuuttajat ja pakolaiset, naiset, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt, vammaiset ja invalidit, vapaaehtoiset

Ikäryhmä

lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Linkkejä

Tyttöjen Tupa

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Tilan esteettömyys

  • Tilaan pääsee pyörätuolilla
  • Pysäköintimahdollisuus
  • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Yhteistyökumppanit

Ahjolan Setlementti ry

Ilmoittautumistiedot

Ilmoittautua voi paikan päällä tai nettilomakkeella.