Väkivalta- ja kriisityön palveluja

01.01.2021 - 31.12.2025 / Koulutus/seminaari, Muu ryhmämuotoinen tuki, Verkossa tapahtuva toiminta, Vertaisryhmä, Yksilöllinen tuki / Setlementti Tampere ry

Toimintaa järjestetään

 

 

 

 

 

Väkivalta- ja kriisityön yksikkömme tarjoaa luottamuksellista ja maksutonta matalan kynnyksen kriisiapua perheväkivallan, seksuaaliväkivallan tai kunniaan liittyvän väkivallan kokijoille, tekijöille ja heidän läheisilleen.

Järjestämme myös ammatillisesti ohjattuja vertaistukiryhmiä kasvokkain ja verkossa sekä väkivaltaa ennaltaehkäiseviä keskustelu- ja toimintaryhmiä.

Ammattilaisille ja muille auttajille annamme konsultaatiota ja koulutusta väkivaltatyön eri teemoista. Toimintaamme rahoittaa STEA/Veikkaus.

 

Palveluja antavat kolme työryhmäämme:

Keskusteluapua maahanmuuttajataustaisille henkilöille kunniakäsityksistä johtuviin konflikteihin sekä tilanteisiin, joissa on jo havaittu kunniaan liittyvää väkivaltaa tai sen uhkaa. Lisäksi keskusteluryhmiä, toiminnallisia ryhmiä, dialogityöpajoja, leirejä ja tapahtumia.
Palvelukielet: suomi, englanti, ruotsi, norja, persia, kurdi, dari, arabia.
Ota yhteyttä ja lue lisää: didar@setlementtitampere.fi, puh. +358 45 141 1888 (Sari Mattila) tai +358 50 407 5445 (Fardin Abbasi), https://www.didar.fi

 

Keskusteluapua akuuttiin perheväkivaltatilanteeseen aikuisille väkivallan kokijoille ja/tai tekijöille. Tukiryhmiä, jotka auttavat selviytymään väkivaltakokemuksesta ja ratkaisemaan ongelmatilanteita ilman väkivaltaa.
Ota yhteyttä ja lue lisää: Ajanvaraus puhelimitse puh. 040 520 8255 (päivystys ma ja ke klo 12-13) tai sähköpostilla pvk@setlementtitampere.fi,  https://www.perhevakivalta.fi

 

Keskusteluapua seksuaali­sesta väkivallasta aiheutuneisiin kriisitilanteisiin yli 17-vuotiaille väkivallan kokijoille, tekijöille ja heidän läheisilleen. Heti tapahtuneen jälkeen tai myöhemmin, tekijöille myös ennaltaehkäisevää apua ennen kuin mitään tapahtuu. Myös erilaisia tukiryhmiä ja traumainfo.
Ota yhteyttä ja lue lisää: puh. 045 279 8090 (jätä viesti, jos ei voida vastata) tai valita-yksikko@setlementtitampere.fi, ​https://www.seksuaalivakivalta.fi.

 

 

Yksikön yhteydessä toimii myös kolme kehittämishanketta:
Kun lapsi satuttaa -hanke: tukea perheille, joissa alle 25v. erityislapsi/nuori oireilee aggressiivisella käytöksellä. Yhteistyössä Kehitysvammaisten palvelusäätiön kanssa, rahoittajana STEA/ Veikkaus.

Välitä! Nuorten hanke: tukea 15-29-vuotiaille nuorille, joilla on haitallista 
seksuaalikäyttäytymistä. Rahoittajana oikeusministeriö.
Kunniaksi-hanke: tukea henkilöille, joilla on riski tehdä kunniaan liittyvää väkivaltaa. Rahoittajana oikeusministeriö.

Vaihtoehtoinen kuvaus eri kielellä

https://www.haeapua.info

Osoitteet

  • Väkivalta- ja kriisityön yksikkö

    Setlementti Tampere Ry, Nalkalankatu 12 G, Tampere, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Pirkanmaa

Kunta
Tampere

Kaupunginosa / Kylä
Nalkala

Väkivalta- ja kriisityön yksikkö

Setlementti Tampere Ry, Nalkalankatu 12 G, Tampere, Suomi

Teemat

kotoutuminen, kriminaalityö, lapsuus ja perhe-elämä, mielenterveys, päivystys- ja kriisityö, sosiaali ja terveys, verkkovertaistuki, vertaistuki, yhteistyö ja verkostot

Avainsanat

lähiduhdeväkivalta, perheväkivalta, perheväkivaltatyö, seksuaalinen väkivalta, seksuaaliväkivalta, raiskaus, seksuaalinen hyväksikäyttö, lapsikohteisuus, pedofilia, apua kunniaväkivaltaan, kunniaan liittyvä väkivalta, kunniaväkivalta, kriisiapu, keskusteluapu, keskusteluryhmä, vertaistuki, vertaistukiryhmät, trauma, traumaattinenkriisi, konsultaatio

Kohderyhmä

ammattilaiset ja asiantuntijat, asiakkaat, kaikille

Ikäryhmä

nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Järjestetään kielillä

Suomi, Englanti, Ruotsi, Norja, Persia, Dari, Kurdi, Arabia, Somali

Lisätiedot

Väkivalta- ja kriisityön yksikönjohtaja Satu Hintikka, p. 050 5237313, satu.hintikka@setlementtitampere.fi

Linkkejä

Väkivalta- ja kriisityö

Didar -kunniaväkivaltatyö

Perheväkivaltaklinikka

Välitä! -seksuaaliväkivaltatyö

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Tilan esteettömyys

  • Tilaan pääsee pyörätuolilla
  • Tilaan pääsee rollaattorilla
  • Tilassa on inva-wc

Tapahtuman kielet

Suomi, Englanti, Ruotsi, Norja, Persia, Dari, Kurdi, Arabia, Somali