Tule vapaaehtoiseksi Hervantaan auttamaan ikäihmisiä!

Suoritus ajankohta: 27.7.2021 - 31.12.2021 / Haku päättyy: 31.12.2021 / asioinnissa avustaminen, ulkoilussa avustaminen / Yhdessä Selviytymisen Tuki YSTI ry

6 ihmistä kesäisessä järvimaisemassa. 3 seisoo, 1 on rollaattorin kanssa, 2 istuu pyörätuolissa.

Haluatko saada arkeesi mukavaa tekemistä ja iloa elämääsi? YSTI ry:n Verkossa voit auttaa myös korona-aikana. Tule vapaaehtoiseksi, iloksi ja avuksi ikäihmiselle Hervantaan!

Ulkoilua, kaupassakäyntiä, lääkäriin saattoa tai juttelua. Voit valita, milloin ja miten autat ikäihmistä tai vammaista henkilöä. Vapaaehtoisena sinun ei tarvitse sitoutua kuin yhteen avustuskertaan kerrallaan, sillä meillä on käytössä kertaluonteisen avun malli. Vapaaehtoisen ei tarvitse sitoutua kuin yhteen avustuskertaan kerrallaan.

Vapaaehtoinen pärjää aivan tavallisin taidoin, eikä erityisosaamista tai aikaisempaa vapaaehtoiskokemusta vaadita. Mukaan voi lähteä kuka tahansa, jonka oma elämäntilanne on kunnossa. Voit aloittaa heti, kun sinut on perehdytetty tehtävään. Jokainen uusi vapaaehtoinen perehdytetään henkilökohtaisesti. Vapaaehtoistoiminnasta ei aiheudu sinulle kuluja.

Verkko järjestää vapaaehtoisilleen virkistystä, koulutusta ja maksuttomia harrastusmahdollisuuksia. Ota yhteyttä ja aloita nyt uusi vastavuoroinen harrastus!

Toiminta-alue

Alue
Pirkanmaa

Kunta
Tampere

Kaupunginosa / Kylä
Hervanta

Yhteystiedot

Tiina Virnes
tiina.virnes@yst.net, minna.naukkarinen@yst.net
050 5411 435
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattorit

Yhdessä Selviytymisen Tuki YSTI ry

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Arkipäivisin
  • Sovittavissa

Asiasanat

korona, vapaaehtoinen auttamistoiminta, auttaminen, asiointiapu, naapuriapu

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. – )

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. – )

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Tavallisen ihmisen taidot, empaattisuutta ja läsnäoloa.

Tehtävään perehdytys

  • Infotilaisuus

Koulutuksen kesto (tunnit): 1 tunti

Mitä vapaaehtoinen saa

  • Todistus
  • Uudet taidot
  • Uudet tuttavat
  • Verkostoituminen

Vapaaehtoisen tuki

Verkon vapaaehtoistoiminnan koordinaattorit antavat vapaaehtoisille jatkuvaa tukea matalalla kynnyksellä. Alkuperehdytyksen lisäksi jokaiseen keikkaan on yksilöllinen perehdytys.

Toiminnasta kiitetään järjestämällä vapaaehtoisille  harrastustoimintaa, kuten puutyö, jutteluryhmä ja digitällit, koulutusta, kuten mielenterveyden abc ja ensiapu, sekä virkistystä, retkiä ja tapahtumia. Vapaaehtoisella on lisäksi mahdollisuus käydä kaksi kertaa viikossa kuntosalilla. Harrastukset ja koulutukset sekä pääsääntöisesti myös retket ja tapahtumat ovat vapaaehtoisille maksuttomia.

Kerran kuussa pidämme kuukausikokoontumisen, johon vapaaehtoiset voivat halutessaan osallistua. Siellä käymme läpi asiakasasioita ja vapaaehtoisten kuulumisia. Kokoontumisissa vapaaehtoiset saavat toisiltaan vertaistukea sekä työnohjauksellista tukea ja infoa työntekijöiltä. Korona-aikana kuukausikokoontumisia ei ole voinut järjestää kuten normaalisti.